Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс пристигна в египетската столица Кайро за поредния

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс пристигна в египетската столица Кайро за поредния
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ отново е в Кайро

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс дойде в египетската столица Кайро за следващия кръг от договаряния по съглашението за помирение сред Израел и групировката Хамас, заяви в петък The Times of Israel.

Той ще се причисли към египетските медиатори, които договарят с Израел и Хамас за помирение и замяна на заложници.

Бърнс дойде в Кайро преди групировката Хамас да отговори на по-ранно израелско предложение за споразумение за замяна на заложници, означават израелските медии.

The Wall Street Journal обаче оповестява, че Израел е сложил ултиматум на Хамас и е дал на групировката една седмица да се съгласи със съглашението, в противоположен случай израелските военни ще стартират атака към Рафах в линията Газа.

Междувременно не престават конфликтите сред Израел и ливанската формация " Хизбула ". Изтребители на Израелските сили за защита (IDF) нанесоха удари по цели на " Хизбула " на четири места в Южен Ливан.

Военнослужещите също по този начин изстреляха артилерийски снаряди по региони наоколо до местността Алма ал-Шаб, с цел да " отстраняват заканите ".

Преди това от Ливан бяха изстреляни минимум 10 ракети към планината Мерон, само че всички те паднаха в открита околност. Това не е първият път, в който Хизбула нападна Мерон, защото там се намира военна база на ЦАХАЛ, означават израелските медии.

Също по този начин в петък сутринта израелските военни свалиха дрон, изстрелян от Ливан. Прехващането на безпилотния летателен уред докара до леко рухване на отломките му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР